Rouw en liefde

Hoe meer we in de relatie met de ander gedeeld hebben, hoe meer we geraakt zijn wanneer we die ander verliezen door de dood of wanneer een relatie eindigt.  Wanneer die ander er niet meer is, vraagt dit van degene die achterblijft een nieuwe manier van zijn. Na een ingrijpend verlies zien we alles anders en kijken we met andere ogen om ons heen.

 

Verdriet en pijn na verlies doen een beroep op onze veerkracht. Deze kracht wordt bepaald door veel factoren. Zo is verbinding met anderen een belangrijke voeding. Familie en vrienden kunnen een steun zijn na verlies. Soms is dit niet voldoende en is er behoefte aan een luisterend oor van een professional die samen met jou onderzoekt op welke manier jij weer met veerkracht in het leven kunt zijn.

Van kwetsbaarheid naar veerkracht

Vanuit een veilige basis een balans vinden tussen aandacht voor het verlies en weer meer in beweging komen vanuit je kracht. Om je opnieuw te verbinden met het leven.

 

 

 

Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. Met een eigen weg en een eigen ritme. In de westerse maatschappij is er weinig ruimte voor pijn en verdriet. Dit zorgt ervoor dat praten over verlies van een dierbare vaak te weinig ruimte krijgt. Terwijl het juist zo belangrijk is er woorden aan te geven en stil te staan bij het gemis en de liefde. Woorden helpen om de wereld opnieuw te begrijpen en er opnieuw betekenis aan geven. 

 

Hoe ziet een traject eruit

Omdat rouwen voor iedereen anders is, ziet ook ieder traject er anders uit. Tijdens de sessies is er ruimte voor jouw verhaal en krijg je inzicht in waar en op welke manier jij ondersteuning kunt gebruiken.

 

Na de eerste ontmoeting zijn erkenning van het verlies en herkenning van alles wat dit met zich meebrengt de eerste stappen. Daarna is er ruimte voor verkenning van wat nodig is om verder te leven met het gemis en de herinneringen. Om je weer te verbinden en het leven verder op te pakken met het verlorene in je hart. Om de veerkracht te hervinden.

 

In de sessies maken we naast de dialoog ook gebruik van rituelen en eenvoudige oefeningen die ondersteunend zijn aan het proces.

Tarieven

Kennismakingsgesprek: 40,- (duur ½ uur)

Consult: 85,- / 120,- (duur 1 of 1,5 uur)

Ja, ik wil kennismaken