Mijn achtergrond

In de sessies ben ik vooral aanwezig als mens; vrouw, moeder van twee tieners, dochter, zus, geliefde en vriendin. Ook in mijn eigen leven zijn er diverse verlieservaringen geweest.

Daarbij heb ik jarenlang als coach & trainer mensen begeleid en geleerd om te luisteren naar betekenis tussen de woorden. Om af te stemmen op de ander en 'space holder' te zijn in het proces. 

De opleiding Omgaan met Verlies bij Land van Rouw heeft mij specifieke tools gegeven en verdieping die van pas komt in de begeleiding van processen rondom verlies en rouw.

Korte cv

  • Studie Bedrijfskunde (Nyenrode) en Spaans (UvA)
  • Gecertificeerd Mindfulness Trainer & Supervisor
  • Opleiding Omgaan met Verlies (Land van Rouw)
     

Mijn missie: rouw als onderdeel van de cirkel van het leven een plek geven

 

Ik geloof dat er in de wereld meer plek mag zijn voor verlies. Bij de cirkel van het leven horen momenten van groei en bloei, en van vertragen, neergang en loslaten. Alles verandert continu en het enige wat we zeker weten is dat wij zullen sterven. In de westerse maatschappij wordt dit in principe ontkend. Er is nauwelijks plaats voor verlies en daarmee voor rouw na verlies. Door het streven naar geluk wordt pijn vaak niet gezien, gevoeld en zelfs ontkend. Het geloof in de maakbaarheid van het leven, staat ruimte voor verdriet in de weg. 

 

Stilstaan bij verlies, is als de herfst. De wereld verandert van kleur, van betekenis. Door dat te erkennen, komt er ruimte voor een nieuwe beweging. Loslaten van bladeren, en zien waar die neerkomen. Dat betekenis geven. Ook al is dat verdriet. Voeding voor nieuw leven. Jouw leven.